A túrán minden nap le-fel kell cuccolni a bicikliről, amit idővel elég rutinszerűen végzünk. Azért ajánlom mégis az itthoni gyakorlást, hogy tudjuk mit hova tettünk, és nem árt tudni, hogy optimális számunkra a felszerelés elrendezése. Illetve azért is jó ezt gyakorolni, mert előfordulhat olyan szituáció, amikor gyorsan el kell hagynunk a helyszint, és akkor minden perc számít. Rotterdamban 5 perc alatt végeztem a pakolással, amikor úgy éreztem forró a talaj alattam. Néha az is előfordul, hogy gyorsan kell pakolni, de még támasz sincs, olyankor egyik kézzel rámolunk, a másikkal meg tartjuk a biciklit.

A pakolás másik fele, amikor este megállunk és lerámoljuk a felszerelést, ez már nem olyan fontos, de nem árt legalább azt tudnunk, hogy kell a sátrunkat felállítani, és hogyan rendezzük el a felszerelést a sátorban.

 

 

Szeretném ezen az oldalon hangsúlyozni, azt a tényt, ami amúgy szinte minden oldalamra igaz, hogy amiket leírok, azok a saját tapasztalataim, nekem ez vált be. Természetesen máshogy is lehet csinálni, például neki lehet vágni semmi felkészüléssel egy hitelkártyával, csak úgy sokkal többe fog kerülni a túra.